Gind electoral

În ’96 câștiga alegerile prezidențiale Emil Constantinescu (cine? exact!). După atâția ani în care PNȚ-ul (și CDR-ul aferent) defilase cu regele și monarhia în frunte, ne așteptam să facă cineva ceva în direcția reinstaurării monarhiei în România și a intrării pe un drum normal pentru amărâta asta de țară.

Dar seniorul Coposu murise, și urmașii lui s-au ocupat patru ani de împărțit funcții și plocoane, scandaluri și avioane de țigări, nerezolvând nici problemele economice, nici pacea socială, nici judecarea și condamnarea lui Iliescu și a clicii lui de bolșevici criminali.

Se putea trece atunci la monarhie, printr-o abilă mișcare politică cu vag iz militar. Nu ne-ar fi comentat nimeni nimic, am fi mers înainte pe o cale normală.

Emil Constantinescu, domnul profesor universitar de geologie, votează acum și îl sprijină pe ponta…e clar, omul e senil sau vrea să sugă și el din ciolan, îi e dor de un iz de putere, poate chiar alături de Iliescu, în loja fosilelor.

În 2000, câștiga din nou broscoiul criminal, într-o mare de entuziasm democratic, lumea având atunci de ales între el și nebunul bălos Vadim. Ar fi fost ca și cum am fi avut de ales democratic între Hitler și Stalin…

După ce îl fugărise în 1990 prin țară pe Rege, și îl înfierase în discursuri, Iliescu a avut pe final de mandate o atitudine mai umană și mai corectă față de familia regală, decât avuseseră monarhiștii bombastici din defuncta CDR. Din nou, un paradox mioritic…

În fine, prin 2004, cred că Octavian Paler spunea, într-un interviu, că îi dorește lui Iliescu să joace rolul lui Franco. Mai pe scurt, Iliescu s-ar fi putut reabilita uman și politic față de o țară întreagă și față de victimele cauzate de el la revoluție și mineriade, dând o lovitură de stat, dizolvând parlamentul, reinstaurând monarhia și murind dracului în chinuri apoi (asta s-a întâmplat cu Francisco Franco, caudillo al Spaniei). Ar fi putut să o facă, având o armată care tocmai se distra prin NATO, comandanți buni și respectați, unii din vechea gardă. Din nou, nu ne-ar fi zis nimeni  nimic, probabil ne-am fi atras respectul Occidentului și flegma Moscovei.

Iliescu și-a terminat cele trei mandate și nu a făcut nimic din cele făcute odinioară de dictatorul Franco. Pe urmele lui a venit marinarul Băsescu, o opțiune mai bună atunci, decât contracandidatul său, braconierul mafiot Adrian Năstase. În 2009, același văslaș printr-ale politicii îl învingea, dimineața pe răcoare, pe prostănacul țopăitor Mircea Geoană, rămas în istorie drept probabil președintele cu cel mai scurt mandat din istoria omenirii. Deh, măcar recordul ăsta să-l aibă și el, săracu’ prostănac de Dăbuleni.

În 2014, am ajuns din nou să alegem între un om care și-a dovedit capacitățile organizatorice și administrative, și o scursură roșie – numai culoarea și declarațiile îs de ei, băieții n-au treabă cu socialismul sau comunismul, habar n-au nici de capitalism, singura chestie la care se pricepe gașca lu’ ponta e să fure banii țării și să îi dea pe gratis bogățiile naturale. La ce veleități de dictator are parvenitul schizofrenic, va sfârși probabil ca Ceaușescu…

Gândindu-mă retrospectiv, mi-aș fi dorit ca Băsescu să ajungă să joace rolul lui Franco, acum, în 2014. Din nou, toată treaba s-ar putea rezolva rapid, simplu și gospodărește, și Băse și-ar mai spăla puțin din păcatele alea multe politice. Plus că nu cred că armata mai are comandanți capabili de astfel de acțiuni. Și Băse e republican declarat. Și probabil crede că Franco e ceva marcă de rom cubanez de care nu a prins când era el pe mare. Oricum e băutor de whisky.

Deci hai la vot! Dacă nu schimbăm noi ceva, ăia de sus nu au nici o intenție să schimbe !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Veteres Milites

Reconstituire Istorică

Hide&Seek

the good things in life

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

Johnny Shumate

Illustration

Ovidiupecican's Blog

imago mundi & speculum historiale

Tartor Ocular

...citește și dă mai departe...

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Velico Dacus

...citește și dă mai departe...

Romania lu' Omarlupino

despre Romania lu' Omarlupino

Cosmin Giurgiu

Photography by Phantom

%d bloggers like this: