Despre Iad

Conform unor postări pe net, următoarea întrebare ar fi fost pusă la un examen de chimie la Universitatea Liverpool. Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atît de “profund”, încît profesorul l-a împărtăşit colegilor săi pe Internet, iar astfel am ajuns să avem şi noi plăcerea de a-l cunoaşte.

Întrebare suplimentară: Este Iadul exoterm (emite căldură) sau endoterm (absoarbe căldură)?

Pentru a-şi demonstra opinia, cei mai mulţi studenţi au folosit legea lui Boyle, care spune că un gaz se răceşte atunci cînd se extinde, şi se încălzeşte atunci cînd este comprimat, sau ceva similar.

Însă unul dintre studenţi a scris următoarele:


În primul rînd, trebuie să cunoaştem cum se schimbă masa Iadului în timp. Aşadar, trebuie să cunoaştem rata cu care sufletele intră în Iad, comparativ cu rata celor care pleacă din Iad. Cred că putem să presupunem cu destul de multă siguranţă că, o dată ce un suflet ajunge în Iad, nu mai iese niciodată. Prin urmare, nici un suflet nu iese din Iad.


În ceea ce priveşte rata celor care intră, să ne uităm la diferitele religii care există astăzi în lume. Cele mai multe dintre aceste religii spun că, dacă nu eşti un membru al lor, vei ajunge in Iad. Dat fiind că există mai mult de o singură asemenea religie, şi cum oamenii nu sunt adepţii mai multor religii simultan, putem să facem estimarea că toate sufletele merg în Iad. Date fiind ratele naşterilor şi deceselor, putem să spunem că numărul sufletelor din Iad creşte exponenţial. Acum trebuie să ne uităm la volumul Iadului. Din cauză că legea lui Boyle spune că, pentru ca temperatura în Iad să rămînă constantă, volumul Iadului trebuie să crească proporţional cu numărul sufletelor care intră.


Acest lucru arată că sînt două posibilităţi:
1. Dacă Iadul se extinde cu o rată mai mică decît cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea în Iad vor creşte atît de mult, încît pînă la urmă se va declanşa tot Iadul pe pămînt.
2. Dacă Iadul se extinde cu o rată mai mare decît cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea vor scădea pana cînd o să îngheţe Iadul.


Asadar, care dintre ele este?


Dacă acceptăm postulatul pe care mi l-a dat Sandra în primul an de facultate, “o să îngheţe Iadul înainte să mă culc cu tine”, şi ţinînd cont de faptul că m-am culcat cu ea azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie să fie cea corectă. Prin urmare, sînt sigur că Iadul este endoterm şi că a îngheţat deja.


Corolarul acestei teoreme este că, din moment ce Iadul a îngheţat, rezultă că nu mai acceptă nici un suflet şi a dispărut… rămînînd numai Raiul, ceea ce, prin urmare, dovedeşte existenţa unei fiinţe divine – ceea ce explică de ce, noaptea trecută, Sandra striga “Dumnezeule!”.

Acest student e singurul care a luat 10.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Veteres Milites

Reconstituire Istorică

Hide&Seek

the good things in life

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

Johnny Shumate

Illustration

Ovidiupecican's Blog

imago mundi & speculum historiale

Tartor Ocular

...citește și dă mai departe...

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Velico Dacus

...citește și dă mai departe...

Romania lu' Omarlupino

despre Romania lu' Omarlupino

Cosmin Giurgiu

Photography by Phantom

%d bloggers like this: