…de ziua femeii, putina cultura…azi, Morris West…

”…fetițele cresc pe cînd bogații îmbătrînesc, și răzbunarea și banii sînt cele mai deșarte triumfuri.”

”…amintirea sentimentelor trecute este totdeauna o greșeală, vechile iubiri, asemenea sărutărilor primei iubiri, trebuie lăsate să se stingă treptat în carapacea memoriei. Iubirea se cere împărtășită. Ea implică mărturisirea năzuințelor comune și împlinire de ambele părți. Cînd numai unul sărută, iar celălalt întinde obrazul, iubirea se stinge repede, lipsită de hrană.”

”Cei morți nu mai pot fi înviați cu minciuni noi. Alte persecuții nu vor șterge amintirile lăsate de cele vechi.”

”Moartea unui om constituie o tragedie, în timp ce un milion de cadavre devin un simplu morman de bălegar. Plantează cimitirele cu pini și vor dispărea în douăzeci de ani. Pune-i pe ziariști să se dedice aceluiași scop în același interval de timp și-ți vor îngropa adevărul sub un munte de cuvinte. Iată de ce nimeni nu învață din lecțiile istoriei.”

”Un botez zilnic în apa fierbinte a băii îi dă omului iluzia, dacă nu a inocenței redobîndite, cel puțin de revitalizare a competenței sale în frecușul cu lumea.”

”Geniile jerpelite au fost întotdeauna subapreciate. Cele mai odioase omoruri au fost înfăptuite de oameni cu gulere imaculate și mîini îngrijite.”

”Folosirea săpunului și a apei l-a ridicat în chip miraculos pe om în propriii săi ochi, iar aburii volatili parfumați au îndulcit contururile aspre ale realității. Motiv pentru care, probabil, vechii patricieni se instalaseră confortabil în camerele de baie, în vreme ce hunii năruiau porțile imperiului…”

”Ceremonia înmormîntării reprezintă cel mai vechi teatru al omului. Singura dată cînd el depășește dimensiunile obișnuite ale existenței. Toate datoriile sînt achitate. Nu are nici un detractor, doar prieteni. Chiar și pentru cei mai puțin iubiți se joacă pantomima afecțiunii la marginea mormîntului. Cel mai umil dintre umili impune respect cînd zace înfășurat în giulgiu.”

”Pînă și cel mai cast dintre bărbați înclină spre atmosfera de tihnă întreținută de femei, chiar dacă nu nutrește nici o intenție de a se culca cu ele.”

”Există un adevăr profund, sîntem hărăziți să fim fericiți, oriunde am fi. Dacă nu sîntem, atunci e ceva greșit în noi sau la cei din jurul nostru, dar, de cele mai multe ori, și una și alta.”

”Instinctul de supraviețuire este singura forță motrice. Calcă-i în picioare pe cei slabi, corupe-i pe cei puternici, ia tot ce-ți poftește inima și, dacă poți să nu plătești nimic, cu atît mai bine.”

”Omul poate acumula înțelepciune o viață întreagă, dar dispune numai de cîțiva ani cînd poate strînge amintiri de primăvară.”

”Omul este animalul cel mai trist din univers. Sentimentul iubirii, care-i oferă cea mai vie fericire, îl poate aduce deopotrivă în pragul morții.”

”Căsătoria este un contract, dar dacă acest contract se dovedește a fi inechitabil, atunci ducă-se la dracu !”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Veteres Milites

Reconstituire Istorică

Hide&Seek

the good things in life

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

Johnny Shumate

Illustration

Ovidiupecican's Blog

imago mundi & speculum historiale

Tartor Ocular

...citește și dă mai departe...

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Velico Dacus

...citește și dă mai departe...

Romania lu' Omarlupino

despre Romania lu' Omarlupino

Cosmin Giurgiu

Photography by Phantom

%d bloggers like this: