…pacaleli celebre…

Locul 1

A fost adjudecat, fără drept de apel, de o emisiune a BBC din 1957 despre recolta de spaghetti din acel an a ţăranilor elveţieni.

Graţie iernii blînde şi a eliminării gîndacului de spaghetti, a spus prezentatorul, agricultorii elveţieni se laudă cu o recoltă excepţională, ce-i drept, nu chiar pe măsura celor din Italia, cărora “mulţi telespectatori le-au admirat probabil plantaţiile de spaghetti”.

În sprijinul acestor afirmaţii, au fost prezentate imagini cu fermieri culegînd macaroanele din copaci. Sute de cetăţeni au sunat la postul respectiv, întrebînd cum pot să cultive spaghetti. În disperare de cauză, realizatorii le-au spus să planteze o mlădiţă într-o cutie de conserve şi să aştepte.

 

Locul 2

S-a clasat farsa celor de la revista “Sports Illustrated” care, în 1985, relata despre un jucător de baseball, proaspăt achiziţionat de New York Mets. Articolul afirma că respectivul poate arunca mingea cu o viteză de 200 de kilometri pe oră, graţie unei tehnici învăţate într-o mănăstire tibetană.

 

Locul 3

În 1962, în Suedia exista un singur canal de televiziune, care emitea în alb-negru. În jurnalul de ştiri din 1 aprilie a apărut un expert al postului, care i-a anunţat pe telespectatori că, graţie unei noi tehnologii, vor putea viziona emisiunile color trăgînd un ciorap de nylon peste ecran.

 

Locul 4

Următorul loc îi revine reţelei americane de fast-food Taco Bell, care în 1996 a anunţat că a achiziţionat Liberty Bell din Philadelphia, clopotul simbol istoric al independenţei, care va fi rebotezat Taco Liberty Bell.  Lumea a fost atît de scandalizată, încît chestiunea s-a discutat şi la conferinţa de presă de la Casa Albă.

 

Locul 5

În 1977, cotidianul britanic “The Guardian” şi-a băgat în ceaţă cititorii, publicînd un supliment pe şapte pagini dedicat aniversării a 10 ani de independenţă a inexistentei republici San Serriffe din Oceanul Pacific.

 

Locul 6

În 1998, lumea ştiinţifică a fost bulversată de informaţia apărută într-o revistă serioasă, cum că statul Alabama a votat rotunjirea numarului Pi de la 3,14 la 3.

 

Locul 7

Celebrul lanţ de restaurante Burger King a cumpărat în 1998 o pagină întreagă de publicitate în “USA Today”, în care relata despre noul produs – burgerul pentru stîngaci, în care condimentele au fost rotite la 180 de grade.

 

Locul 8

“Discover Magazine” a anunţat în 1995 că respectatul biolog Aprile Pazzo (“nebun de aprilie” – în italiană) a descoperit în Antarctica un animal care vînează pinguini, forînd copci în gheaţă, graţie unor plăci termice de pe cap.

 

Locul 9

În 1976, un astronom britanic a anunţat la radio că, datorită unui aliniament nemaiîntîlnit al planetelor, la ora 9,47 atracţia gravitaţională va fi scăzută, şi oricine va putea experimenta o senzaţie de plutire dacă sare în sus în acel moment. Inutil de spus că sute de  oameni au sunat să relateze că s-au simţit incredibil.

 

Locul 10

În 1996, a fost rîndul agentiei Itar-Tass să bulverseze lumea, anunţînd că o fabrică de armament va produce grenade de mînă încrustate cu diamante, pentru ca victimele să o sfîrşească între pietre preţioase, nu într-o baltă de sînge.

 

Locul 11

În 1999, ziarul Phoenix New Times dădea un anunţ umanitar pentru săraci, cerîndu-le donatorilor cîte un dolar, pentru a-i înarma pe cei fără adăpost.

 

Locul 12

În 1956, ediţia de luni a ziarului Irish Times a avut o vînzare record. De ce? Pe prima pagină era scris mare: La pagina 3 găsiti numele şi adresele tuturor bărbaţilor înşelaţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Valeriu Nicolae

This WordPress.com site is the cat’s pajamas

Veteres Milites

Reconstituire Istorică

Hide&Seek

the good things in life

Arheologie Radio📻Tv📺

Istoria programelor radio-tv din România.🇷🇴 Şi alte delicatese culturale. Dacă doriți să revedeți...

Johnny Shumate

Illustration

Ovidiupecican's Blog

imago mundi & speculum historiale

Tartor Ocular

...citește și dă mai departe...

Tipărituri vechi

românești sau despre români

Vinul din Cluj

Cuvinte despre vinuri incercate, degustari si evenimente, calatorii si retete

Velico Dacus

...citește și dă mai departe...

Romania lu' Omarlupino

despre Romania lu' Omarlupino

Cosmin Giurgiu

Photography by Phantom

%d bloggers like this: